Witamy w Restauracji Chata Rybaka położonej na terenie Ośrodka Hodowli Ryb Łososiowatych „Roztoczański Pstrąg”
Założycielami są ichtiolodzy, miłośnicy ryb i wielbiciele Roztocza – Joanna i Adam Krzywosz.
Restauracja znajduje się w przepięknej otulinie Roztoczańskiego Parku Narodowego w miejscowości Bondyrz (gmina Adamów).
Oto załoga Chaty Rybaka
Każdego dnia dbamy o zadowolenie naszych Klientów, dbamy o to, żeby nasze dania smakowały i wyglądały bosko.
Mimo pandemii staramy się nie zwalniać tempa. Już w maju zapraszamy Was pod nasze parasole, gdzie w otoczeniu drzew i szumu wody będziecie mogli posilić się i zrelaksować.
Idea jaka przyświecała nam w tworzeniu restauracji to połączenie pasji hodowli ryb z doskonałym jedzeniem opartym na specjałach z ryb, warzyw i owoców pochodzących z Roztocza oraz win pochodzących z lokalnych winnic. Dlatego zespół Chaty Rybaka serwuje Państwu zdrowe i wykwintne specjały domowej kuchni w której króluje pstrąg tęczowy w postaci surowej, pieczonej i gotowanej oraz wędzonej. Na potrzeby restauracji założyliśmy ogród warzywno-ziołowy, z którego co rano dostarczamy zioła, warzywa i owoce.
Dla wygodny naszych klientów rozbudowaliśmy naszą restaurację o piękną przeszkloną stodołę z której możecie Państwo podglądać proces hodowli pstrąga oraz rozkoszować się widokami rzeki Wieprz i pagórkami Roztocza.
Najwyższą jakość oferowanych produktów potwierdza wieloletnia (od 2016 roku) obecność na liście twórców najlepszych produktów regionalnych w Polsce, żółtego przewodnika Gault Millou.
Niepowtarzalny urok miejsca nad rzeką Wieprz oraz w otoczeniu zabytkowego 100-letniego młyna z pewnością doskonale utrwali się zarówno w Państwa pamięci jak i na pamiątkowych zdjęciach.
Dla wszystkich z Państwa, którzy nie będą mogli rozstać się z wyjątkowym smakiem naszych potraw przygotowaliśmy „spiżarnię” w której możecie zakupić produkty na wynos.